Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

13-kilos gädda från kajak

Som du kanske läste på vår webb igår så besökte Fiskefeber den lyckade kajakträffen i Småland. Under sociala former samlades ett stort antal kajakfiskare för att fiska och umgås med likasinnade. En av dem var Jan Ljungström – och han lyckades dra till med ett nytt gädd-PB på 13 kilo!

Jan Ljungström lyfter upp den imponerande gäddan.

“Det känns helt fantastiskt att slå nytt PB. Jag har faktiskt tagit en på tolv kilo innan och trodde väl aldrig att jag skulle få uppleva den här känslan igen. Jag är lyckligt lottad.”

Det är lätt att förstå Jans känslor. Det är inte varje dag man lyckas ta ett nytt personbästa – och det på en kajakfisketräff med en massa fiskekompisar precis intill sig. Redan vid hugget så kände han att det var en rejäl madam som klivit på.
– Hon stack iväg med mig och kajaken, för att hindra henne så fick jag slänga i ankaret… Jag förstod nästan med än gång att hon var över tio kilo och skrek till dem andra att jag hade en tioplussare på kroken, berättar Jan.

Tre gånger bröt gäddan ytan för att sedan dra ner i djupet igen. Vid fjärde försöket lyckades Jan håva fisken. Vägningen gick sedan snabbt och lätt och madamen simmade stillsamt tillbaka efter att ha återhämtat sig i lugnan ro.

13 kilo rovfisk.

Just kajakfisket blev Jans väg tillbaka till sportfisket efter ett uppehåll på närmare 30 år. I de mindre småländska sjöarna passar det perfekt med en farkost som är lätt att transportera, sjösätta och navigera.

“Detta är bland det roligaste jag varit med om. Jag har alltid spelat mycket golf, men efter att jag köpte kajaken för två år sedan – och tagit min första gädda – så är jag helt besatt av detta fiske. Kajakfisket har tagit över golfandet helt.”

Gäddan högg på en shallowriggad Pig Shad JR 15 cm i färgen Goldie. Fiskefeber lyfter på fiskehatten och gratulerar Jan Ljungström till en häftig och imponerande fångst.

Kategori: Gädda , Nyheter
Etikett: , , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!