Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Årets hittills största abborre

Alexander Björk med ännu en storabborre på 2620 gram.

Rögle dammar utanför Lund är ett sensationellt vatten när det kommer till att leverera stora abborrar och braxnar. Och det var i just dessa dammar som Alexander Björk lyckades fånga Sveriges största abborre 2017, en imponerande fisk på 2790 gram. Knappt ett år senare är han tillbaka och redan första kvällen slår han till med en ännu en drömabborre.Gång på gång hade han fått skjuta upp sin planerade resa till Rögle. Isen vägrade släppa taget om dammarna och med iskalla nätter såg det ett tag ganska mörkt ut gällande årets satsning för Alexander. Men så vände det och dammarna blev isfria på ett par dagar med hjälp av lokala entusiaster som gav våren en hjälpande hand.
– Äntligen kom man iväg på årets första premiärpass efter den långa vintern, säger Alexander.

Redan första kvällen efter endast några timmars fiske kommer första hugget. En bestämd och tung bugning i spöet. Fast fisk!

– Jag kände ganska omgående att det var en bättre fisk. Och efter några nervpirrande minuter ser jag en riktigt stor abborre glida över håven.

– Jag kände ganska omgående att det var en bättre fisk. Och efter några nervpirrande minuter såg jag en riktigt stor abborre glida över håven. Det kändes nästan ofattbart att börja säsongen med en sådan otroligt vacker abborre, berättar Alexander.

Den massiva abborren mättes till hela 52 cm och vågen stannade på 2620 gram. Efter att förevigat ännu en fantastisk abborre med en serie bilder får fisken åter simmar ut i det klara och kalla vårvattnet.

Fiskefeber lyfter på fiskekepsen och gratulerar till ännu en imponerande fisk!

Tjock och trind

Kategori: Abborre , Nyheter
Etikett: , , , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!