Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Ät en gädda och hjälp till att stärka gäddbeståndet

Gäddan Fläder

Nu kan du med gott samvete äta godis alla dagar i veckan. Sportfiskarna har tillsammans med Kolsvart tagit fram en gädda behändigt förpackad i påse. Gäddan i påsen är en replika på en gädda från Eriksberg i Blekinge skärgård. Men helt utan ben och med smak av fläder.

När du köper och äter den bidrar du till Sportfiskarnas arbete för att fler gäddyngel ska kunna simma ut i Östersjön. Gäddan Fläder är nu på väg ut i handeln till välsorterade fiskdiskar, sportfiskebutiker och godiskiosker.

”Vi tar med våra värderingar om renhet i innehåll och kvalitet och skapar en exakt replika… fri från gelatin, gluten, färgämnen men med tillsatt fläder.”

I mitten av 1990-talet började gäddan minska kraftigt längs ostkusten. Östersjöns ekosystem mår helt enkelt inte bra. Många olika åtgärder behövs för att komma till rätta med problemen.

Sportfiskarna har svarat upp med ett omfattande fiskevårdsarbete längs ostkusten. Faktiskt är det den största satsningen i förbundets 100-åriga historia. Målet är att förbättra bestånden av rovfiskar och samtidigt bidra till en friskare kustmiljö och en rik biologisk mångfald.

En åtgärd om visat sig vara effektiv är anläggandet av ”gäddfabriker”.
En gäddfabrik är egentligen inget konstigare än en restaurerad, tidigare utdikad, våtmark. Under våren är dessa våtmarker perfekta lekplatser för gädda. Under försommaren simmar det sedan ut hundratusentals gäddyngel till Östersjön. Därför namnet gäddfabriker.

Gäddan Fläder

Kategori: Fiskevård , Gädda , Miljö , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!