I dag hade jag trevligt sällskap i båten, dubbelt upp, både av vän och fisk… Daniel Demeter och jag hade sen en tid tillbaks planerat in denna dag och som vanligt när vi två bokar upp fiske så är det blåsigt. Vi har verkligen en ständig otur med vinden och idag låg den runt 10-12 m/s hela dagen. I dag var det extra störigt, fisken var nämligen verkligen i stöten och vi hade kunnat få mycket mer fisk än vad vi väl fick om det inte hade varit för den där satans vinden….

Lunch i skogen, Daniels hamburgare var verkligen grymt goda.

Redan på ett av mina första släpp brände jag en otroligt fin fisk. Stenhårt hugg, några tunga skruvstäds-gungningar och sen klev den av. Det var länge sen jag skrek så högt på sjön (hoppas inte Daniel fick några men på hörseln) men samtidigt ett gott tecken, fisken var i stöten och jag anade att dagen skulle kunna ge en bättre fisk. Vi lyckades – trots den hårda vinden – ”skjuta” upp 7 gösar och 2 gäddor och mitt fiske för dagen avrundades med att jag på mitt sista släpp få en riktigt fin gös…

Gäddorna vi fick var utlekta och tunna, teckningen var det dock inget fel på, riktigt vackra.

Daniel med en av hans fyra gösar, alla låg runt 2-3 kilo med en topp på 3,1 kg.

Jag hittade dagens feting ca en meter över botten över 8 meters djup. Jag sköt på den länge, hann korrigera båten ett par gånger men den visade inget intresse och jag började tvivla på om den någonsin skulle hugga när den plötsligt stiger rakt upp och tveklöst klipper jiggen (en grön/svart Zander Strike 8 tum från Hardcore Lures monterad på en TWK skalle i färgen Hulk). Håvningen blev problematisk i den hårda vinden, halva fisken hängde länge på håvkanten i vågorna men Daniel tog över och lyckades få i fisken och säkra fångsten. Den vägde 7170 och var 84 cm lång. Det otroliga i sammanhanget är att jag den 23 april 2016 fick en EXAKT lika stor gös, även den var 7170 kg/ 84 cm. Vad är oddsen för det?

Kallt som fan i vinden, då värmer det gott men en fet gös på 7 pannor….