Tanken var att jag den gånga helgen skulle fiska gädda i Blekinge men då leken är igång där så blev det ändrade planer (jag vill helst inte fiska på lekande fisk). Helgen spenderades därför på ett för mig ganska nytt gösvatten, det var bara andra gången jag fiskade där men jag lyckades ändå tjata upp lite fisk. Ironiskt nog så var det faktiskt även några gäddor som kastade sig på mina vertikaljiggar varav en var helt ok längdmässigt.

Denna donna var 107 cm lång men vägde endast 5,7 kg i utlekt kondition. Det skulle vara rätt intressant att se vad hon väger i full form. Huvudet var stort och hon var riktigt bred över ryggen så hon har nog potential att väga bra mycket mer. Hon sattes tillbaks oskadd, simmade piggt ner i djupet på sin fortsatta jakt efter föda.

Redan första dagen hittade jag fisk på lite olika ställen i sjön. De verkade stå väldigt utspridda men tyvärr ignorerade de mina jiggar totalt och jag fisk lägga mycket tid på att testa mig fram i jigglådan. En 2-kilos och några mindre gäddor gästade båten men fisket var inte optimalt, det kändes inte som att jag hade hittat riktigt rätt jigg och jag var rätt frustrerad.

Efter en skön natts sömn i bilen, i fullmånens sken så startade jag dag två med lite nya friska tankar. I mitt hemmavatten har jag märkt att rasselstavar snarare skrämmer än lockar gösen, så de var bortplockade ur mina jiggar men i denna sjö visade det sig funka precis tvärtom. En 18 cm Hot Tiger på en TWK-skalle i färgen Bloody med dubbla rasselstavar var helt rätt melodi. De ekon jag lyckades parkerar rätt på (vinden var nu tyvärr uppe på 13 m/s) tvekade inte en sekund och det blev ytterligare fyra st 3-kilos gösar under dagen. Jag brände tyvärr en fin 6+ gös vid håvningen. Båten rörde sig väldigt fort i vinden och när jag skulle håva den kom fisken för långt från mig, den fick några extra sekunders ”yt-skak” i vågorna vilket räckte för att den skulle slita sig loss. Satans surt, den fisken hade verkligen gjort dagen ännu bättre, årsbästa på BÅDE gädda och gös på samma fisketripp hade ju inte varit helt fel… Bara att bita ihop och ta nya tag!

Det blev totalt 5 gösar och 5 gäddor. Denna komben (med dubbla rasselkulor) var tveklöst bäst och den kommer jag att utgå från om jag besöker sjön igen. By the way, visst är det coolt att gösen har dubbla huggtänder i överkäken…