Jag har inte haft något lyckat sensommar- eller höstfiske efter gös. Har lite olika teorier till trögheten varav en av dom handlar om lågvatten. De flesta sjöarna i södra Skåne har den senaste månaderna drabbats av väldigt låga vattennivåer vilket dels beror på den mänskliga faktorn, dels på avsaknaden av regn. Till min glädje märkte jag i helgen att vattennivåerna äntligen är på väg upp och direkt noterade jag en skillnad på fisket. I helgen var där äntligen gott om ekon och aktiva gösar i mellanskiktet. Såg förvisso inga bauta-ekon men det blev ändå 11 st, 2-4 kilos gösar upp (och lika många mindre gäddor). Det är alltid kul när det nappar frekvent, oavsett storlek och jag kan inte se att jag någonsin skulle tröttna på det härliga, pelagiska vertikalfisket. Fuck, vad kul det är!

Det var ett tag sen jag hade med videokameran men i helgen åkte den fram. Några av gösarna och några av huggen hamnade t o m på film. Tyvärr upptäckte jag hemma att det av någon oklar anledning bildats kondens inuti caset vilket gav vissa klipp en skitful suddighet. Jaja, skitsamma, ni ser nog ändå vad det går ut på.