gosett

Jaha, att det är ”arbetsgivarjul” påverkar onekligen fisket negativt. Som det ser ut just nu så tillåter inte kalendern mer gösfiske i år för min del. Jäkligt synd men jag ska inte klaga, jag kom trots allt ut 14 timmar i helgen, på hyfsat vindstilla vatten, i torrt väder, så jag klarar nog att hålla ut några veckor till innan gösabstinensen slår på.

48-gos-48

Jag hade hela vägen fram tills det sista släppet en förhoppning om att jag skulle fånga den där supersize gösen jag så länge velat ta i sjön men det smög sig tyvärr, gösen var inte alls på hugget denna helg och det blev bara tre gösar och tre gäddor upp totalt. Sagt det förr, säger det igen, att det är fint väder skiter gösen fullständigt i. Målet med en supesizegös i den där sjön norr om Smygehuk får helt enkelt leva kvar ett år till.

lod

En av många skärmbilder från dagen. Otroligt frustrerande när det är så här. Nästan bättre när de skyggar, då håller i alla fall hjärtat längre. Ligger även en liten filmsnutt på fejjan:  https://www.facebook.com/Betesboxen/videos/vb.472949189414085/1342242425818086/?type=2&theater

128

Skrikiga, klara färger funkade inte alls denna helg, de fiskar som jag väl lyckades finta upp högg nästan alla på dova färger. Den understa, 18 cm ”Stickleback” var även den som fiskarna skyggade minst från och båda gösarna ovan högg på denna.

SUMMERING 2016

Clickern hamnade tillslut på 128 gösar (ca 10 av dessa har hamnat i min mage, resten har fått simma tillbaks och växa till sig).

Årets längsta gös togs i somras: 89 cm.

Årets tyngsta togs i våras: 7170 gram.

Med tanke på att jag gjorde det strategiska valet att hålla mig kring hemmasjöarna med begränsat gösbestånd så är jag väldigt nöjd med gösåret!

Jag har varit ute 345 timmar i min Nextline, filmat en del och under mellandagarna kommer jag även klippa ihop en liten film från året, håll utkik gott folk.