_mg_5213

En heldag på sundet gav resultat. Fisket var ruskigt segt till och från och vi hade bara tre ordentliga huggperioder mellan mörker och mörker.  Men trägen vinner som man brukar säga och i det sista solljuset högg precis den fisken som vi var ute efter. En mycket grann rödspätta på 1440 g.

_mg_5278

Borstmask gav helt klart mest hugg, men även småräkor gav bra med fisk. Under dagens slut började masken sina och till vår undsättning kom Anders “Lilla My” Jonasson med två extra burkar. Ett stort tack till Anders för hjälp med både goda tips och extra borstmask.
_mg_5190

Jag har jagat de platta i sundet under tre år nu och utdelningen har varit sparsam. Under den här dagen lyckades jag knipa två spättor över kilot och tillsammans kunde jag och Marc räkna in ca 25-30 landade. Nedan njuter Marc Westrin i fulla drag av ännu en stenhård spättafight.

_mg_5307

Dagens näst största på 1030 g. Helt annorlunda utseende på den, häftigt ändå.

1030

Som ni kan se hade vi strålande sol under hela passet. Från gryning till skymning lös den på oss och trots att det var ganska jävla kallt, så sammanfattar jag det som perfekt sundetväder.

_mg_5193

Med hjälp av MotorGuiden kunde vi effektivt fiska av de områden som kändes heta.

_mg_5295

Här är den igen. En fantastisk fisk som självfallet fick simma tillbaka igen.

_mg_5242

Detta blev min 26 art och en fantastisk morot nu när vintern är påväg.  Jag har länge haft som mål att fånga 30 arter samma år jag fyller 30. Vilket innebär att jag har ca 8 månader kvar. Det kan bli tufft med känns ändå inte helt omöjligt.

_mg_5301

Nästa mål på sundet står mellan den glupska skrubban och den komplett vidriga tånglaken. Ingen av dem är omöjliga och jag ser fram emot en spännanden senhöst/vinter. Det gäller bara att finna tiden.

 

Cheerio.