Såhär kvällen innan storfläskardagen vill jag vill passa på att önska alla en riktigt god jul och ett framgångsrikt nytt fiskeår 2017. Om några dagar smäller vi in det nya året, så det är bara att börja smida heta planer redan nu. Personligen har jag huggtänder i sikte och utöver att knäcka den magiska 30 gränsen, kommer jag att lägga tid på både gädda och gös. Utöver dessa kluriga predatorer skulle jag även vilja bättra på mitt personbästa på ål och knipa en riktigt stor långa. Där har ni det.

2016 har ju varit ett magiskt fiskeår och många rekord har knäckts, både personliga och officiella. Men årets bästa fisk än så länge är enligt mig Fredrik Johanssons makalösa gädda på 21,07 kg. Så om inte mirakel sker den närmaste veckan blir det en slutgiltig favorit.

Här kommer en liten sumering av mitt eget fiske 2016, eller rättare sagt. Top 3 – 2016.

  1. Snoken från Landsjön som efter ett par timmar i säck vägdes in på 1975g.

_mg_2882

2. Efter många jinxade år lyckades jag tillslut sluta håven kring en riktig drömbjörkna.

1004

3. Jag hade äran att än en gång stöta på en av Rögles robusta riddare.

2390

Kudos till alla fiskehjältar som krigar på därute, hoppas verkligen att 2017 ger er det ni förtjänar.

Cheerihohoho.