Jag sitter och gnuggar mig i ögonen flera timmar efter fångsten och undrar om det verkligen kan vara sant. Tittar på bilderna och konstaterar, japp…det var min andra höstabborre över 2,3 kg. Makalöst, magiskt, mäktigt är inte tillräckligt starka ord för att beskriva det lyckorus man får efter att ha landad en redig riddare. Att det dessutom är den andra för mig och att den tänjde vågplåten ner över skakiga 2390g – det är bara overkligt.

_mg_4965

Jag antar att det är många timmars slit som belönar sig, eller så är det bara gammalt hederligt rövarflax. Hur som helst, ett stort tack till Fredrik Friberg som kom och assisterade vägning, mätning och plåtning. Här kommer den:

_mg_4900

_mg_4921

_mg_4935

50×40 cm

_mg_4943

En bra bit längre än underarmen. Jisses vilken adelsdam.

_mg_4952

Håll ögonen öppna för i dagarna tänkte jag följa upp inlägget med lite tackel och metod för hungriga höstabborrar.

_mg_4961

Sedan fick hon självfallet simma hem igen och vem vet när hon kommer upp igen…

Cheerio.