Jag har varit lite under radarn detta året och inte lagt lika mycket tid på att hitta nya spännande utmaningar och arter. Det mesta av min tid har spenderats på att hitta nya uppslag till framtida artiklar i Fiskefeber, samt att samla material. Självfallet har jag varit ute på en del äventyr som t.ex. PNC i Mollösund, hajsatsning på Skagerack och en del karpfiske.

Trots bristen på variation i fisket har jag haft ett underbart fiskeår än så länge. Ett par knäckta personbästan och en ny art till listan. Jag fick min efterlängtade fjällis över 13, mindre kungsfisk över storfiskvikt, nytt pers på både färna och lubb samt ett gäng fina ålar. Kanon helt enkelt!

Mest energi och tid på än så länge är nog ålfisket. Kanske inte så värst mycket ute vid vattnet, men att göra research och fördjupa mig i denna mystiska fisk inför den kommande artikeln i nästa nummer av tidningen och inför nästa års satsningar. Det har blivit en del landad fisk, dock så lyser de riktigt stora med sin frånvaro. Men så är det med ålfisket, en utmaning där envishet kan löna sig i slutändan.

Cheerio