Nu när dagarna blir kortare, kyligare och väderleken spelar en större roll i fiskens vardag är karpfisket som mest spännande.

skarmavbild-2016-10-27-kl-15-39-16

Jag har alltid ögonen öppna efter nya vatten, stora som små och ser det (likt många andra fiskare) som en spännande utmaning att fånga fisk i nya, outforskade vatten. Jag var ute en sväng häromdagen och gjorde en snabb rekning av ett litet vatten i sydvästra Skåne. En trevlig och nyttig syssla när man bara har någon enstaka timma till övers.

Efter ett varv runt sjön så kliade det för mycket i fingrarna och jag var tvungen att lägga ut en liten majsrigg intill en liten ö mitt i dammen. Trots att jag varken sett någon fisk eller hade tiden på min sida, var förväntningarna som vanligt skyhöga. Men icke sa nicke. Jag fick nöja mig med ett par singelpip och kalla örsnibbar.

skarmavbild-2016-10-27-kl-15-39-25

skarmavbild-2016-10-27-kl-15-38-43

Så kan det vara ibland. Jag hann i alla fall förmäska och återvänder så fort tillfälle ges.

Cheerio.