Alexander Björk från Borås är en sann storfiskjägare som åker land och rike runt för att lura de där riktigt speciella fiskarna. För er som inte har koll på Alex fiskar sedan tidigare så kan jag meddela att han lyckats fånga stort av det mesta han gett sig an. Vad sägs om svenskt rekord på id, ål över två och lake över fem kg? Stabila fiskar, inte sant. Under hösten och vintern byggde han upp ett rejält sug efter storabborre och redan i mars körde han en sjudagars i Rögle Dammar. Den resan visade sig vara förhållandvis seg och han lämnade Skåne med en fin borre på 1935 g och en rejäl förkylnig. Några veckor senare var han på det igen och denna gången gjorde han det med bravur.

Jag mötte honom nere vid dammarna och vi diskuterade platsval. Jag satt mig i ena dammen och han i andra. Jag skulle fiska mört och han abborre. Redan första morgonen kommer han dansande med ett leende som sträckte sig från öra till öra. – Jag skulle kunna åka hem nu, sa han. Jag vevade upp mina spön, hämtade kameran och några minuter senare fick jag bevittna den sjukaste abborren på den här sidan av saturnus. Dammrekordet som slagits någon vecka innan var nu mer än putsat. I slingen låg en vansinnig riddare på 2790g. Ett monster.

Stort grattis Alexander, en livsfisk, som man säger.