Slutet av februari är här och de flesta sjöarna i skåne är isfria. Detta öppnar för möjligheter som legat i dvala de senaste månaderna. För mig handlar det till stor del om karpfiske. Jag är ju mästare på att sätta upp mål för mig själv och i år handlar det om att knäcka personbästa på både spegel och fjällis. Utöver det har jag även en oplockad gås med en 10+ karp från ett litet vatten som jag har pratat om tidigare här på bloggen. Så det gäller att börja tidigt på säsongen om dessa mål ska infrias.

Jag gav mig ut på två korta dagspass i helgen. Första dagen ensam och andra dagen tillsammans med en god vän. Det var strålande sol, gnistrande snö och temperaturen pendlade mellan 2-3° vilket kändes lite väl kyligt för februarifisket. Hade det istället varit 6-7°, snöfritt och mulet hade jag nog fiskat med större självförtroende.

Vi fiskade små, fruktiga pop ups mot en väldigt sparsam mäskning i form av enbart PVA-påsar. Dag två brände polarn en fin fisk och jag hade några liners. Med lite tur så har de vaknat till nästa gång.

Cheerio.