Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Brutal megamört

Alexander Björk har ännu en gång fångat en riktigt superfisk. Senast i april rapporterade vi om hans imponerande abborre på 2,79 kg. Under sommaren har han målmedvetet satsat hårt på att fånga en riktigt stor mört, och resultat talar för sig själv…
Alexander berättar hur det gick till:

Den sista tiden har mestadels gått ut på att fånga en stor ål, men ständigt sökande och resultatlösa nätter gör att man till slut tappar motivationen, så jag bestämde mig för att ta någon veckas uppehåll. Då slog det mig att jag har ett litet hemligt vatten med gigantiska mörtar som jag inte tagit mig an. Så jag åkte dit, började blanda ihop en het blandning och började mäska försiktigt. Dagen blev helt resultatlös, enda aktivitet var några små tusenbröder. En bit in på natten bryter jag upp, åker hem för att ta nya tag redan dagen efter. Väl framme igen börjar jag kasta ut några få mäskbollar på varje spot. Det kändes som det blev ännu segare denna dag, inte ens tusenbröderna ville vara framme och pilla. 21.30 la jag om spöna, började fundera hur många satsningar jag skulle behöva lägga innan första stormörten skulle hälsa på. Jag hinner knappt tänka tanken klar innan jag får ett tungt och bestämt böj i ena spöet – det känns direkt att det är en riktigt bra fisk! Mycket riktigt, när fisken glider in i håven ser jag att den är närmast enorm. Jag ringer in två bekanta som kommer till platsen för plåtning och vägning. Vikten stannar på 1410 gram och fisken mäts till 44 cm med en omkrets på 34 cm.

Vi lyfter på hatten och gratulerar till en minst sagt imponerande mört!

Alexander Bjork – mört 1410 gram

Kategori: Mete , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!