Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

FILM – Grym gäddsvit för Team Daiwa med topp på 15,2 kilo.

Daiwa Scandinavia växer så det knakar och fler team-medlemmar ansluter sig. I helgen skulle några av Teamet träffas för att umgås och utbyta idéer vad gäller utrustning, beten och tekniker.

Eftersom de kommer från olika delar av landet så träffades de nånstans i mitten för att testa ett område som ingen av de hade kört innan. Första dagen började lite trevande men det bete som utmärkte sig var Lazy Jerk, ett nytt bete i Daiwas sortiment som designats av Torbjörn “Buster” Odén. Under ganska svåra förhållanden med sol och bleke lyckades de tjata upp ett tiotal med en 6-kilos som största. Men det kändes som att vissa fläckar de hittat skulle kunna leverera och de ville därför testa vad detta nya bete verkligen gick för, så de beslöt att uteslutande köra just detta bete dag 2…

Dagen därpå började lika trevande som dagen innan, men när de kom till “potentiellt bra ställe” nummer två så sprakar det loss. Mängder av gäddor hugger och mitt i detta inferno får Kristian (Keskitalo) en på 12,2 kg och Martin (Rees) en på 10,0 kg. Huggrushen avtar och de beger oss till nästa fläck. Då suger det i på Anders Krus spö på lång lina ute på djupt vatten. Hugget var inte hårt men fisken var orubblig. Han var tvungen att ropa till grabbarna och förklara att han faktiskt inte satt i botten. Fisken är urstark men kampen blir ganska odramatisk ute på det djupa vattnet. Kristian håvar med säker hand den grova gäddan och jubel utbryter, för det är inget tvivel om att det är en fantastisk fisk de fångat.

Gäddan är inte tjock utan snarare otroligt muskulös, huvudet är stort. Stort som på en oxe. Den tycks ha lekt tidigt och hunnit äta upp sig rejält efter leken. Måtten säkerställs till grymma 15,2 kg och 124 cm, en putsning av hans gamla rekord med några hekto. Huggrushen fortsätter och när de till slut beger sig mot rampen kan de summera 53 gäddor, minst 20 över metern och 3 är på 10 kg eller mer. En fantastisk dag att glädjas över länge framöver!

Kategori: Blogg , Gädda , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!