Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Finnmark – en pärla för fiskeintresserade

Redaktionen fick ett härligt vykort från familjen Persson:

Hej grabbar!
Sommarens familjesemester i Finnmark är över för den här gången. Vi åkte dit med drömmar och förväntningar. Stora förväntningar, för här kan allt du drömmer om inom fiske infrias. Många gånger om! Här möts hav, fjäll och älvar och det finns fiske som passar de flesta. Laxfiske i små och stora älvar, fjällfiske efter öring, röding och harr och ett fantastiskt havsfiske i Ishavet.

Efter en tid i Finnmark brukar det mesta i ens närhet skifta karaktär. Uträtade krokar. Såriga händer. Starka ben efter vadning och fjällturer. Blodstänk på vadare och jackor. Svettfläckar. Torkade, silverblanka laxfjäll ligger överallt. Så gott som allt i närheten luktar surt! Särskilt den egna fiskeuniformen! Som sur fisk, men som efter några veckor luktar alldeles underbart! Tycker vi fiskegalningar! Alla landade fiskar minns man med glädje! Och den där RIKTIGT stora, som bara följde efter i djupet, etsar sig fast på näthinnan och hemsöker oss om natten. Vi har ätit så mycket färsk vild fisk att sonen Vincent till slut säger ”snälla kött, inte fisk!”. Och då är ändå stekt purfärsk röding hans absoluta favoriträtt!

Midnattssolens rike bjuder ofta på variationsrikt väder. Ibland är det bara någon plusgrad och hård nordan, men av och till kommer ryssvärmen med temperaturer över 30 grader. I år var det extra varmt vilket gjorde fisken kinkig och det gick långa tider mellan huggen. Vårt tålamod sattes på prov. Avslutningsdagen i favoritälven gav dock Pia en fantastisk upplevelse med en hoppvillig storlax som fräste genom strömmen. Någon timme senare visade sig en annan storlax på samma plats. Och den var mer än dubbelt så stor! I Finnmark är allting möjligt. Bara 11 månader kvar, sedan är vi där igen!

Vi hörs!
Johan Persson och Pia Persson Holmberg

Kategori: Blogg , Flugfiske , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!