Fiskefeber med Svartzonker på Kanal 5

Fiskefeber med Svartzonker

I höst ser vi Claes ”Svartzonker” Claesson, en ikon med rockstjärnestatus inom svenskt fiske, i nya programmet Fiskefeber på Kanal 5. Tillsammans med bland andra Titiyo, Tina Törner och Lars Ohly kommer han lära oss allt värt att veta om sporten som engagerar 1,5 miljoner människor i Sverige. Det blir underhållande möten, fisketips och god mat – allt vid fiskerika vatten och ackompanjerat av storslagen natur.

Claes ”Svartzonker” Claesson är en av Sveriges mest omtalade fiskeprofiler. Han var tidigare en hyllad kock, men sadlade om och satsade allt på sin stora passion – fiske. I programmet Fiskefeber möter vi honom när han tillsammans med en gäst, tillika fiskeentusiast, testar fiskelyckan och samtalar på tu man hand.

– Det händer något när två personer sitter i en båt en hel dag – när man fiskar, äter och umgås ute i naturen. Alla filter försvinner. Det blir riktiga känslor, inget konstlat kallprat, säger Claes.

Bland resmålen finns Nordnorge där det fiskas efter den ”tysta jätten” Hälleflundra, Lappland där öringen och harren vakar, Blekinge där man hoppas på en hungrig vårgädda och Gotland på jakt efter ”havets silver” havsöringen. Tillsammans med gästen tillverkar Claes fiskedrag och delar med sig av sin kunskap om den specifika fisk och de vattendrag som är aktuella för dagen. Därefter bär det av mot höga vågor, brusande bäckar och stilla sjöar där det blir både frustration över tappade fiskar och glädjetårar när man lyckas landa fångsten man drömt om. Avslutningsvis plockar Claes fram sina färdigheter från köksåren och tillagar, med hjälp av gästen, den firre man fångat.

Fakta: Claes ”Svartzonker” Claesson, 46, var tidigare delägare på krogen Halv grek plus turk, men sadlade om 2002 och satsade allt på sin stora passion: fiske och handgjorda beten. Idag är hans företag Svartzonker Sweden en succé och Claes själv en fixstjärna i sportfiskevärlden. Han medverkade i Volvos hyllade Made by Sweden-kampanj och har fiskat över hela jordklotet.

Premiär i höst på Kanal 5

FACEBOOK

Kategori: Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!