Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Fredagsintervjun: Isabel Syrjä om att vara med i Team Abu

Många drömmer om det, men få får chansen. Att bli sponsrad av och få representera ett stort företag inom branschen är ett kvitto på att du som sportfiskare gjort någonting extra. Stått ut i mängden. En person som länge glänst på sociala medier är Isabel Syrjä – en av de nyaste medlemmarna i mytomspunna Team Abu.

Isabel är en mångsidig sportfiskare. Förutom spinnfiske efter abborre och gädda, så älskar hon även karpmete.

Hur känns det att bli en del av Team Abu?
– Det är på riktigt en dröm som går i uppfyllelse för mig, så det känns overkligt och så galet roligt.

“När Team Abu ringde kändes det som att jag hade vunnit högsta vinsten på lotto – och samtidigt hade jag svårt att tro att det var sant.”

Vad är din relation till Abu Garcia?
– Jag har alltid fiskat med Abus rullar och alltid gillat det de står för, det är ett gammalt svenskt företag med en spännande historia. När jag har fantiserat om var jag skulle kunna komma i min fiskekarriär så har Abu varit drömmen.

Vad tror du att du kan bidra med till Abu?
– Jag tror att jag kan bidra med ett otroligt driv och ett annorlunda tänk. Sedan har jag en stor glädje gentemot både fisk och andra fiskare.

Alla som följer Isabel på sociala medier vet vilken skicklig abborrfiskare hon är.

Vi som följer dig i sociala medier kan inte ha undgått att du fiskar mycket. Hur började allt?
Min farfar var storfiskare och tog med mig och min bror ut och fiskade så där tror jag intresset föddes. Sen höll jag på med annat fram tills för sju år sen när jag började fiska så smått, sen dess har intresset växt och bara blivit större och nu är det en hel livsstil.

“Det bästa med fisket är att det gör mig lycklig långt in i själen. Jag kan ha en stressig dag på jobbet eller något privat som tynger mig… men när jag väl kommer ut så är det fisket som gäller till 100 procent. Och så har jag fått träffa så otroligt många fina människor.”

I sommar har du metat en hel del karp. Hur kom du in på den typen av fiske?
– Jag började för ett år sen, då jag fick följa med en kompis och prova på. Det var världens oväder och ösregn och paniken när första larmet gick av mitt i natten fick mig att springa ut i lervällingen i bara strumpor. När jag väl kände styrkan i karpen genom spöet för första gången blev jag helt klart intresserad. Det räckte med det passet sen köpte jag egna karpprylar, förvisso begagnade men tillräckligt bra för att kunna börja. Den här sommaren har jag hunnit med ganska många karppass och jag fullkomligt älskar det – och jag älskar karparna.

Nu när vattentemperaturen börjar sjunka är det snart dags för en av mina egna favoritpunkter på året – höstfisket efter gäddan. Vad har du själv för mål i höst?
– Mina mål i höst kommer också vara gäddan, men även abborren. Jag satsar som alltid på en gädda över tio kilo. Det har visat sig vara den svåraste nöten för mig att knäcka. Men jag ser det som att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…

På vintern tycker Isabel om att bygga beten. Just nu arbetar hon på ett projekt till Livlinan 2018.

Du är en grymt duktig abborrfiskare. Bland mycket annat. Hur blir man så skicklig på så många arter som du är?
– Jag vet inte om jag räknar mig som så skicklig men däremot lägger jag ned oerhört mycket tid på fisket. Gör man det så lär man sig snabbt och förr eller senare så träffar man på det man söker.

Hur går det med ditt betesbyggande?
– Mitt betesbyggande har legat på is nu under sommaren. Jag kommer nog bara bygga beten när jag inte har möjlighet att fiska. Vintern är en sådan tid när mörkret kommer så snabbt om kvällarna, då är det perfekt att hålla på med. Jag ska göra ett bete nu dock till projektet Livlinan som samlar in pengar till barncancerfonden.

Avslutningsvis… Vilka tips har du till dem som en dag också vill stå med Abu Garcia-loggan på bröstet?
– Fiska så ofta det bara går det är det som ger än kunskap men även att lyssna på andra och testa nya saker. Samt att tro på dig själv och lita på magkänslan kan vara något många glömmer.

Fiskefeber tackar Isabel Syrjä för en trevlig pratstund. Vill du följa hennes äventyr så gör du det bäst på instagram.

Kategori: Intervju , Nyheter
Etikett: , , , , , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!