Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Fredagsintervjun: Pontus Sjölund inför avslutningen av Perch Pro

Med bara ett ynka avsnitt kvar av årets säsong av Perch Pro är spänningen, precis som det ska vara, på topp. Pontus Sjölund, producent av serien, berättar om vad som överraskat mest i årets säsong, samt vilket ögonblick som varit det häftigaste någonsin i Fly vs Jerk.

Pontus med Team Vision i Perch Pro 5.

Perch Pro 5 börjar lida mot sitt slut. Hur är känslan inför söndagens final?
– Söndagens avsnitt kommer bli riktigt, riktigt coolt. Det tror jag i alla fall haha, för det är inte klart än (Tobias kämpar på för fullt in i det sista) men jag vet ju resultatet och allt som hänt så jag är övertygad om att det kommer bli magiskt.

Hur är det att ansvara för en så massiv produktion? Hur ser livet ut bakom kameran?
– Det är mycket att tänka på och planera när det kommer till dessa produktioner – den enklaste delen är egentligen de tre dagar då allt filmas. Veckorna och månaderna innan och all tid i redigeringen efteråt är egentligen det som kräver mest hjärnaktivitet för att bygga en bra produktion. Men det är sjukt roligt och man ser alltid fram emot nästa säsong trots det hårda jobbet vi lägger ner. Speciellt när man ser alla glada kommentarer när allt ligger på Youtube.

“Det som är mest överraskande i årets Perch Pro är att Mille, som var med och filmade detta för första gången, inte lyckades ramla i eller tappa bort någon hårddisk. Och att flugteamet inte har lyckats fånga någon stor abborre på topwater. Ännu…”

Perch Pro produceras och sänds ju för femte året i rad. Hur håller man ett program spännande och aktuellt under så lång period?
– Fiske är fiske och det kommer alltid vara olika förutsättningar, nya vatten och så vidare så bara det gör att alla säsonger skiljer sig åt. Utöver det gillar vi att krydda reglerna och formatet lite inför varje säsong, och det är alltid kul att se nya deltagare och team i tävlingen och få ta del av deras tänk och taktiker.

Pontus intervjuar deltagarna i tidigare års version av Perch Pro.

Som kameraman och producent har du haft första parkett och bevittnat några av Sveriges största och med respekterade sportfiskare såväl skrika ut sitt adrenalinpåslag som besviket muttrat en och annan väl vald svordom över tappad fisk. Vad skulle du säga är den största utmaningen för deltagarna i Perch Pro och Fly vs Jerk?
– Den största utmaningen för deltagarna är pressen att konstant ha en kamera rullande, men också pressen av att det är tävling och det gäller att prestera. Sedan är det psykiskt jobbigt när de inte vet de andra teamens resultat under den andra halvan av tävlingen. Utöver detta är det fysiskt påfrestande med många hårda fisketimmar, lite sömn, bristfällig mat och ofta många timmar på vägarna mellan fiskedagarna. Lägg därtill X antal dagar av hårt träningsfiske innan tävling.

“Fly vs Jerk 10 kommer bli den sjukaste säsongen någonsin, av flera anledningar. Jag kan inte gå ut med allt än men det kommer bli riktigt bra.”

Vilket är ditt favoritögonblick från alla säsonger?
– Det roligaste ögonblicket från alla säsonger var i Fly vs Jerk 5 när Niklaus Bauer drog en tolvkilosgädda strax innan sista telefonrapporten och att höra reaktionerna från Trumman och Claes när de fick höra om den.

Det blir många och långa timmar framför datorn när en produktion ska klippas.

Till sist, vad kan trogna Kanalgratis-följare se fram emot under hösten?
– Utöver Perch Pro och Fly vs Jerk kan våra kära tittare se fram emot en massa andra fiskefilmer, dels med mig, Mille och Tobias när vi själva fiskar men även en hel del andra coola grejer. Bland annat en av tidernas coolaste topwater-gäddfilmer som vi spelade in med Vision i år med snötäckta berg i bakgrunden, och Mille är precis hemkommen efter två veckor så långt österut man kan komma där han har filmat amurgädda med CWC i två veckor. Den kommer bli riktigt cool den också…

Missa inte avslutningen av Perch Pro på söndag. Följ Kanalgratis Youtube-kanal för mängder av kvalitativ fiskefilm.

Kategori: Intervju , Nyheter
Etikett: , , , , , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!