Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Fredagsintervjun: Sean Wit om The Fish Podcast

Du har väl inte missat att vi fiskenördar berikats med en ny podcast från duktiga sportfiskarna Sean Wit och Felix Frey? I The Fish Podcast avhandlas allt från maximering av fiskepass till att man borde låta gäddan vila under höga vattentemperaturer.

Sean Wit är en gäddfiskare av rang.

Hej Sean! Hur känns det nu att “podda”, fem avsnitt senare?
– Det har än så länge varit fantastiskt kul. Och det blir ännu roligare ju mer podden utvecklas. Mest av allt så är det kul att kunna prata om kontroversiella ämnen som det kanske inte pratas om så ofta, och det i ett mediaformat som ännu inte utnyttjats till sin fulla potential. Jag började själv lyssna på poddar för några månader sedan och jag gillar att det ger mig flexibiliteten att lyssna och lära när jag reser eller arbetar vid min dator.

Hur har reaktionerna varit?
– Vi har bara fått positiva reaktioner som varierar från att vara komplimanger på vår stil till vilka ämnen som vi borde ta upp i podden. Det hjälper oss jättemycket – särskilt eftersom vi vill involvera våra lyssnare mer och mer i framtiden.

“De flesta av våra lyssnare kommer från Sverige och Nederländerna. Men jag har fått positiv feedback från länder som Schweiz, Spanien, Kanada, USA och till och med Australien.”

Hur är er podd uppbyggd?
– Först och främst så siktar vi på att vara så öppna och objektiva som möjligt – det finns inga ämnen som vi inte kan diskutera. I grund och botten så avhandlar vi ett till två ämnen per avsnitt. Vi försöker hitta ämnen som passar de rådande förutsättningarna för sötvattensfisket i Europa. Vi fokuserar på predatorfisket med gäddfisket i första hand, men pratar också mycket om andra arter såsom röding, gös och abborre.

“Vi siktar på att underhålla samtidigt som vi delar med oss av vår kunskap. Och det är något som är väldigt effektivt med en podd.”

Vilka ämnen har ni tagit upp än så länge?
– Vi har pratat om en mängd olika ämnen i våra fem första avsnitt, bland annat om vilka parametrar som påverkar när man fiskar i stora tävlingar, hur du maximerar ditt fiskepass och om våra redskap. Vi har alldeles nyligen pratat om ett kontroversiellt och känsligt ämne som vi kände behövdes adresseras. Nu under sommaren har vattentemperaturerna stigit till nya rekord. Det utgör en stor risk för våra populationer av gädda och att aktivt sikta in sig på gäddfiske är något som jag tycker att sportfiskare bör undvika.

“Vädret har gjort att jag inte fiskat gädda på flera veckor. Och det kommer jag inte heller att göra förrän vattentemperaturen sjunkit under 23 grader. Vi har haft vattentemperaturer på upp emot 30 grader, vilket är helt galet. Det är långtifrån idealt, särskilt med tanke på att en del av min affärsverksamhet går ut på att jag arbetar som fiskeguide med fokus på gäddan. Men vill vi ha en stark population av gädda även i framtiden så måste vi tänka över våra val.”

Sean Wit vann i mycket hård konkurrens årets upplaga av Predator Tour i Sverige.

Vilka ämnen kan lyssnarna se fram emot?
– Vi kommer snart att prata om vår taktik inför höstfisket. I framtiden kommer vi också att bjuda in superintressanta gäster för att få ta del av deras insikter och expertis. Vi kommer att täcka en mängd olika ämnen. Men framför allt så kan ni förvänta er att vi kommer fortsätta prata om aktuella ämnen – oavsett hur kontroversiella dem är.

Vilken typ av fiske brinner du själv mest för?
– Jag brinner definitivt mest för gäddfiske med beten, sedan kvittar det om jag spinnfiskar eller trollar. Jag väljer den taktik som fungerar bäst för dagen… men om jag verkligen måste välja, så väljer jag spinnfiske med riktigt stora beten i jakten efter sötvattensmonster.

Fiskefeber tackar Sean Wit för den trevliga pratstunden. För att lyssna på The Fish Podcast så rekommenderar vi att du besöker Podbean.

Kategori: Fredagsintervjun , Intervju , Nyheter
Etikett: , , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!