Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Gädda på 15+ från Dalarna

Mattias Baier- gädda på 15+

Mattias Baier fick i onsdags förra veckan lön för all den tid han lagt på att fånga en riktigt stor gädda. Han har trollingfiskat i över 18 år och fått 20 gäddor över tio kilo. Han har under åren lagt över 1000 timmar i den aktuella sjön, en stor sjö i Dalarna.

Mattias började som vanligt sitt fiske i gryningen och hade redan på förhand bestämt sig för att köra i ett område där han dagarna tidigare hade sett mycket betesfisk. Efter 2 timmars gnuggande kom första kontakten och Mattias fick sedan ytterligare några snabba på 5-6 kg. Fisket kändes hela tiden riktigt hett med en hel del betesfisk i området och han fokuserar sitt fiske på ett relativt litet område i sjön. Strax efter lunch så knarrar det iväg på spöet närmast båten på styrbord sida. Till en början ett något märkligt hugg, och allt tyder på en mindre gädda. Fisken drar nämligen inte loss linan från linutlösaren. Mattias rycker loss linan och sätter direkt in ett stenhårt mothugg – det blir totalt tvärstopp!

Fisken vänder riktning och tar 40 meter lina i första rusningen.

Mattias försöker då sätta lite press på fisken som omgående svarar med ett luftsprång där hela fisken är fri i luften. Mäktigt! Fajten pågår i drygt 30 minuter. Tillslut så kommer fisken upp bredvid båten och han kan nu se vilken brutalt stor fisk som han har krokat. Efter en perfekt håvning så mäts fisken till 125 cm och vågen visar 15.85 kg. Några snabba bilder och gäddan får återgå till friheten.

Vi gratulerar till en fantastisk gädda!

Kategori: Blogg , Gädda , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!