Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Grym gädda på knappt 15 kilo

Karl Eliasson med en gädda på 14,9 kilo

Karl Eliasson – 14,9 kilo

Kolla in denna praktgädda! Karl Eliasson skickade in en fångstrapport till redaktionen från en mycket minnesvärd fisketur:

Tänker att jag berättar dagen från början. Onsdag 9/8 var jag tvungen att jobba över ett pass på mitt arbete som sjuksköterska vilket gjorde att jag inte kom iväg tillräckligt tidigt för att slå tält vid Fegensjön som ligger ca 1 timma från Varberg. Därför bestämde jag mig för att istället åka dit 02.00 för att vara där före soluppgång. Syftet var att fiska gös då sjön håller stora mängder gös. Vertikalfiske är nästan det enda fisket jag bedriver.

Det började bra med 5-6 gösar i båten och klockan började närma sig 08.30 då jag kommer ut på djupare vatten, ca 20 meter djupt på ett område på 300×150 meter. Det fanns riktigt fina djupkanter och jag såg att det fanns gädda som jagade på bytesfiskstimmen. Där och då tänkte jag om och tacklade till gäddgrejerna. Jag kopplade på en Crazy El Dorado från Ola Lures, en utav hans handgjorda vertikaljiggar och började leta efter gädda. Till en början gick det segt men efter en 30 min började jag hitta dem. Fick upp 1 gädda till en början som vägde ca 4 kg. Det var bra fight i den och jag ville fortsätta på gädda ett tag till innan jag började fiska gös igen. Efter en kort stund glider jag förbi ett riktigt fint eko som låg stilla på 17 meter och ett stort stim 3 meter ovanför på ca 14 meter. Nästan omedelbart fick jag en bra träff på ekolodet och jag hann inte ens fundera på om gäddan var hungrig på min jigg då den börjar möta betet från 17 meter till 12 meter.

Det var en brutal attack och ett riktigt häftigt hugg! Omedelbart började kampen som varade ca 10 min.

Vi tävlade om 3-4 meter åt gången tills hon bröt ytan. Jag förstod att det var en stor fisk när jag knappt fick in henne i håven. Stjärten hängde utanför ett tag och jag var orolig att förlora henne där och då, men med lite envishet hamnade hon på rätt sida. Grov, lång och det största huvudet jag någonsin sett. Kunde få in hela armen i gällocket om jag så velat. Otroligt vackra färger. Otroliga mönster. Fenorna var hela och utspända. Ett praktexemplar.

Jag hann alltså inte ens försöka locka upp henne med jiggteknik utan hon anföll när min jigg var på 12 meters djup, alltså en attack på 5 meter på någon sekund bara. Häftigt att få se det live på ekot. Hon låg uppenbart och jagade under stimmet och såg något som skiljde sig från mängden. nämligen min Eldorado black vertikaljigg. Väl i båten hade jag redan mätbräda och våg förberedda efter gösfisket så vägning och mätning gick relativt fort. Kände att det var viktigt att jobba snabbt då det var riktigt varmt ute. Ca 32 grader i luften och 25 grader i sjön. En fight på 10 min tär på en gädda i sånt klimat. Jag valde att filma och sedan ta printscreen kort på mobilen då kort tog för lång tid.

Gäddan mätte 124 cm och vägde 14,9 kg. Ett nytt pb för min del med över 1 kg. Har också en fantastisk dam på 13,9 kg som jag fick förra sommaren på vertikalfiske men det är en annan historia!

/Karl Eliasson

Kategori: Gädda , Nyheter
Etikett: ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!