Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Intervju – Team Böjda Spön

Böjda Spön är ju en av de deltagande lagen i den rafflande YouTube-tävlingen Gäddfemman. Men vilka är grabbarna i laget? Och hur tänker de kring gäddfiske när det är dags för tävling?

Carl Schander och Martin Danielsson

Hej, vilka är egentligen teamet Böjda Spön? Berätta lite om er själva.
Martin: Jag är en 40 år gammal tvåbarnsfar som bor i ett hus utanför Arvika. Jag jobbar som butiksansvarig för butiken i Arvika sedan 2005. Började mitt fiske i 4-års åldern med toppknutet metspö. Fisket har varit största hobbyn sen dess. Jag gillar de flesta former av fiske och har nog provat det mesta förutom karpmete.

Carl: 54 år med en dotter på 13 år . Bor i en lägenhet inne i Arvika. Jobbar i alla tre butikerna där det behövs hjälp och sköter den löpande ekonomin. Startade upp Böjda Spön 1999 i Sunne, 2005 så var det dags för Arvika. När vi kom fram till slutet av 2017 så fick vi tillfälle att köpa Karlstadsbutiken. Fiskat har jag gjort sedan 4-års åldern och allt fiske är kul, ingen speciellt utpräglat del av det. Det är den enda fritidssysselsättningen som gäller för mig i alla former.

Hur förberedde ni er inför Gäddfemman?
På grund av tidsbrist så hann vi inte förbereda oss så mycket. Det blev mest studerande av sjökort på datorn innan. I övrigt så handlade det mest om att alla prylar var med och fungerade som de skulle.

Vilken taktik använde ni er av i hemmavattnet Vänern?
Tyvärr var vår egen erfarenhet av den delen i Vänern vi fiskade begränsade. Men vi hade fått ett par riktigt säkra stalltips innan. Ställen som hade levererat bra med fisk dagarna innan. Sen kan ju allt hända när det handlar om fiske.

Fisket var ju generellt trögt under tävlingsdagarna, var det något bete eller teknik som utmärkte sig?
Det var verkligen olika dag för dag och ibland under en dag. I Blekinge t ex så var det jerkbaits som fungerade på förmiddagen, för att gå över till betydligt ”lugnare” beten på eftermiddagen då vi fick lite vind. På Boren var det jiggar med 10-20 grams skallar pga att fisken stod på 5-8 meter. Mälaren var det offsetriggade jiggar och spinnerbait vi körde med mest eftersom det var mycket stubbvass under ytan. Dock hjälpte det föga bevisligen…

Var det något ni skulle ha gjort annorlunda, nu i efterhand?
En hel del! Som sagt så fanns inte tiden och möjligheten att provfiska vattnen, men vi skulle ha luskat runt efter ”lokala” tips och så. Jag hade känslan av att de andra teamen hade mer koll än oss ibland. Vi fick chansa varje dag på vad vi själva trodde kunde fungera.

Till sist, bästa tipsen för ert hemmavatten Vänern?
Leta gräsbälten, gärna på uddar eller friliggande grynnor, det finns inte lika många sådan här platser i norra Vänern som längre söderut i sjön, men dom som finns är ofta riktigt bra. Stengrynnor i yttre skärgården på 3-6 m är också ställen som är väl värda att nöta på, särskilt tidig vår och höst.

Kategori: Arrangemang , Gädda , Intervju , Nyheter , Tävling , Tävlingsfiske

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!