Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Intervju – Team Jiggar.nu

Så här har vi vant oss att se Jiggar.nu när det är dags för tävling – Jakob Hanc med fin gädda.

På fredag är det final i Gäddfemman. Fem lag tävlar i fem vatten under fem dagar. Tävlingen kan du följa på Youtube-kanalen Tackle Shop Productions.
Vilka är egentligen killarna i de olika teamen och vilken taktik använde de sig av? Och har de några specialtips för sitt hemmavatten? Vi ringde upp Jiggar.nu och frågade:

Hej, vilka är egentligen teamet Jiggar.nu? Berätta lite om er själva.
Jiggar.nu teamet består av Jakob Hanc och Björn Boström som är ägarna till Jiggar.nu. Vi har båda fiskat sedan barnsben och började fiska ihop för ungefär 12 år sedan. Då var det fokus på öringfisket i Norrland, därefter flugfisket för att till slut landa i gäddfisket. Vi har tävlat tillsammans i gäddfiske de senaste 6-7 åren och lyckats knipa ett par vinster i större tävlingar tillsammans med ett gäng pallplatser. Höjdpunkten i tävlingsfisket är helt klart SM-vinsten 2017 tillsammans med Egron Nilsson.

Hur förberedde ni er inför Gäddfemman?
Det är tufft att förbereda sig för en extremt tidspressad tävling som äger rum över halva Sverige. Våren kom dessutom tämligen sent, bara någon vecka innan Gäddfemman drog igång låg det is på en hel del platser vi skulle fiska. Att reka vatten innan tävlingen var inte möjligt och alla team fick därför fiska i blindo. Det enda vattnet vi i Jiggar.nu hade koll på var Mälaren, utöver den hade vi inte fiskat de övriga fiskevattnen tidigare med undantag för Björns 2-timmars pass på Vättern ett par år sedan. Det som gällde var att förlita sig på tips och råd vi fått från vänner och göra det bästa vi kunde.
Gäddfemman 2018 var enormt fysiskt och psykisk påfrestande med långa dagar på sjön och många timmar i bilen därefter på väg till nästa fiskevatten. Vi körde trotts allt 180 mil under de 6 dagarna gäddfemman filmades…
Det var samtidigt sjukt kul att umgås med grabbar från de andra butikerna som hade det lika jobbigt. Det bjöds på många skratt under den veckan!

Björn Boström

Vilken taktik använde ni er av på hemmavattnet Mälaren?
Jag tror att vi båda lyssnar en hel del på magkänsla. I vår startvik krävdes det inte många kast för att kasta om vår plan och göra en längre förflyttning då känslan inte fanns där. I Mälaren vill man generellt leta efter gräsflak, hittar du gräs är sannolikheten stor att du hittar fisk. Problemet under Gäddfemman var att gräset inte hade kommit upp och fisken var svår att hitta. Vi lyckades hitta den i och nära vassen vilket gjorde att vi ”pannbenade” där som Rikard skulle säga.
Ett annat hett tips är att ha olika beten i vattnet. Det är väldigt sällan vi fiskar samma bete i en tävling. Bara för att en mindre jigg fungerar och fångar mängd, behöver det inte betyda att den kommer att fungera hela dagen eller attrahera stor fisk. Så var det exempelvis under SM-finalen. Björn brukar vara den som fiskar med gummibeten, Jakob brukar vara den som kör jerkbaits, spinnerbaits, tailbeten etc. Variationen i vattnet är A och O.

Fisket var ju generellt trögt under tävlingsdagarna, var det något bete eller teknik som utmärkte sig?
Svårt att sätta fingret på en speciell teknik eller bete då vi fiskade så många olika typer av vatten under veckan. Klart är att våra egna Gäddfemman-färger med Zombie Perch i spetsen levererade för oss. Sedan är en McTail med Bigtail ett grymt vapen vid jakt efter storfisk, den största fisken i produktionen fram till och med avsnitt 7 kom trots allt upp på en MacTail i vår egen Gäddfemman-färg.

Jakob Hanq

Var det något ni skulle ha gjort annorlunda, nu i efterhand?
Absolut, sätta i bottenplugget innan start i Vättern hade inte varit fel, men då hade ni inte fått se Björn bada i sjugradigt vatten… 😉 Skämt å sido, egentligen inte. Vi hade fruktansvärt roligt under veckan vi filmade och kom grabbarna från de andra butikerna väldigt nära. Det här är den första produktionen vi gör tillsammans och alla har från dag 1 varit medvetna om att det är en läroprocess som pågår samtidigt med inspelningen. Vi har en hel drös med saker vi vill jobba vidare på och förbättra till nästa års produktion. Det som är avgörande är tittarna, vad tycker folk som kollar på tävlingen? Vi har fått mycket positiv och konstruktiv kritik som vi försöker lära oss av till kommande produktioner.

Avslutningsvis, ert bästa tips för ert hemmavatten i tävlingen?
Mälaren är enormt stor och kan vara knepig. Det går hitta allt från kristallklart vatten till ärtsoppa. Vi försöker leta efter ”lagom” grumligt vatten och gräs. Hittar du gräsflak hittar du generellt fisk. Fungerar inte den taktiken är vassvikar och friliggande grynnor plan B och C.

Kategori: Arrangemang , Blogg , Gädda , Nyheter , Tävling , Tävlingsfiske

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!