Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Intervju – Team Upplev

Jonas Milton drillar gädda under filminspelningen av Gäddfemman.

Gäddfemman går nu in på slutspurten. Fem lag tävlar i fem vatten under fem dagar. Tävlingen kan du följa på Youtube-kanalen Tackle Shop Productions.
Vilka är egentligen killarna i de olika teamen och vilken taktik använde de sig av? Och har de några specialtips för sitt hemmavatten? Vi ringde upp och frågade. Först ut är team Upplev från Linköping:

Hej, vilka är egentligen team Upplev? Berätta lite om er själva.
Jonas är 36 år. Fiskar så ofta det går. Han är alltid på jakt efter en större gädda, gös eller abborre än han någonsin fångat, i det vatten han fiskar för stunden. 
Är målet att åka ut för att fånga stor gädda finns det flera vatten som lämpar sig bra mycket bättre än hemmavattnen för detta. Men han tycker det är mer värt att lyckas i det vatten man förlägger den mesta av sin fisketid. Att tävla med sig själv är mottot. Inte jämföra sig med andra som fiskar på helt andra platser med helt andra förutsättningar.
Albin Falk är 26 år gammal. Fiskar även han så ofta han hinner. Gärna korta after-work pass efter abborre. Tiden som nybliven småbarnsfar räcker inte riktigt till för större och längre expeditioner. Favoritfisket är jigg och crank efter abborre. Det pelagiska fisket efter gädda ligger också högt i kurs.

Albin Falk

Hur förberedde ni er inför Gäddfemman?
Då ingen av oss fiskat någon annanstans än Boren så fick vi försöka lyssna till de tips vi fått av folk som fiskar de vatten vi skulle till. Platser, beten, djup osv.
Veckorna innan inspelning var det mycket att göra i butiken, så något rekfiske var det inte tal om. Dessutom gillar vi inte riktigt att reka innan tävling. Fisken är mer huggvillig om man låter dem vara ifred innan.

Vilken taktik använde ni er av i hemmavattnet Boren?
Det var samma som alltid. Fiska över gräsbevuxna bottnar där fisken oftast befinner sig. Boren är en lurig sjö. Är man inte på rätt plats när gäddorna äter så blir man utan fisk. Det är så klart i vattnet dessutom, vilket gör att gäddorna står djupare än i många andra sjöar. Oftast mellan 4 och 8 meter. Alltid i gräs. 
Tyvärr satte ju vädret stopp för våra planer att ligga kvar på rätt plats och nöta. Men Jiggar.nu med sin stora båt kunde ligga kvar där ute i blåsten. Det gick ju bra för dem. 
Vi sparade det stället till sist. Det skulle vi inte gjort såhär med facit i hand.

Jonas MiltonFisket var ju generellt trögt under tävlingsdagarna, var det något bete eller teknik som utmärkte sig?

I Blekinge fick vi all fisk på jerkbait. Gick inte att få på nåt annat. Vi testade allt! Buster Jerk och Daiwas Lazy Jerk var det som levererade alla utom en fisk för oss. Grymma beten när fisket är trögt. 
Man måste som fiskare kunna läsa av och känna vad det är som gäller för stunden. Det gäller att testa sig fram först, för att sedan köra på det man märker funkar för dagen.

Var det något ni skulle ha gjort annorlunda, nu i efterhand?

Nej, vi tycker inte vi kunde gjort mycket annorlunda efter förutsättningarna. Fisket var riktigt trögt i flera vatten. Vi kanske skulle ”spothoppat” mer i Mälaren än vad vi gjorde. Samt att vi skulle tagit vår bästa spot i Boren först. När blåsten kom så kunde vi inte ligga kvar där ute på frivattnet.

Ert bästa tips för Boren?
Har man fått en kontakt någonstans så finns det alltid fler gäddor i närheten. Ligg kvar och nöt på den fläcken! Eller drifta över den om och om igen. Presentera gärna betet från flera håll. När gäddorna ska äta så kommer de hugga. Då kan man få 10 gäddor på 10 minuter. Helt galet fiske brukar det kunna vara, ibland…

Missa inte del 9 av Gäddfemman 2018 på Youtube-kanalen Tackle Shop Productions ikväll 20.00!

Kategori: Gädda , Intervju , Nyheter , Tävling , Tävlingsfiske

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!