Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Jättegädda på spinn

Johan Holmberg berättar om sitt livs hugg:

”Jag och min kompis Gustav hade haft otroligt segt fiske under hela dagen och bara fått några mindre gäddor, trots att vi fiskat av flera platser där vi tidigare fått fina fiskar. Vi var beredda att ge upp, men bestämde oss för att fiska av ytterligare en plats innan hemfärd. Det är ett grunt parti med mängder av stora stenblock, där gäddorna kan gömma sig i väntan på betesfisk. Vi ankrade på ca 1,5 m och kastade ut mot lite djupare vatten. Hela partiet är vindutsatt, och tillförs hela tiden nytt, syrerikt vatten.

Eftersom Gustav direkt hade flera kontakter med fisk på tailbete, verkade det vara betestypen för dagen. Jag riggade på en Dexter Eel i färgen Blue Herring med 10g skalle, så att betet kunde tas hem sakta. I andra kastet fick jag ett rejält hugg, och kände direkt i mothugget att det var en stor fisk, och jag ropade direkt till Gustav att det var läge för håvning. Efter en kort och odramatisk drillning på Wild Dog spöt, låg hon säkert i håven. Det var först när jag krokat loss och lyfte upp gäddan, som jag förstod hur tung den var. Den mättes och vägdes till 123 cm och 16,3 kg, och nytt PB var ett faktum!”

Fiskefeber lyfter på fiskekepsen och gratulerar till ett nytt grymt PB!

Jättegädda på spinnfiske

Kategori: Gädda , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!