Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Lyckad idsatsning

Alexander Holmer med en massiv id på 3,38 kilo

Alexander Holmer med en massiv id på 3,38 kilo

Alexander Holmer har sista tiden satsat på en del idfiske. En satsning som han och fiskekompisen Peter kommer att minnas för lång tid …

Alexander berättar:

Det hela började med att jag och kompisen Peter körde lite strö pass under veckan 39. Jag fick två höga 2.8:or och en drös fiskar mellan 50-53cm. De flesta jag fick var smällfeta. Då bestämde Peter sig för att lägga en satsning helgerna i vecka 39 och 40. Och ja, ibland kan man inte göra något annat än hänga på en fiskepolares ibland lite galna idéer – SMHI lovande nämligen regn hela helgen!

Första fredagen är här och jag är taggad som aldrig förr inför vad komma skall. Planen är nu att köra direkt efter jobbet och satsa stenhårt på kvälls- och morgonfisket. Lördagen den 30:e blir det en del fisk. De flesta av fiskarna vi får håller väldigt bra kondis och vi känner båda att kommer det en fisk med rätt längd så är vi i hamn. Klockan blir 7 och än så nge bra med fisk med ett par på 2.5 – 2.6 men ingen riktig toppfisk. Då händer det – spöet böjer sig tungt och i samma sekund sveper jag spöet bakåt för att kroka. Till en början känns det som ett bottennapp men kort därefter kommer knyckarna och jag känner att det är en bättre fisk. Lugn drillning och en bra håvning så ligger fisken ligger i håven kort därefter. Jag går bort till Peter för hjälp med vägning och foto. Vågen visar 3,130 kg och måttbandet 59 cm. Årets första 3:a är ett faktum och vid detta lag är man rätt nöjd. Peter klipper även en fin fisk på 2,980 kg under denna kväll. Jag kör hem runt midnatt på lördagsnatten och innan jag kommer hem så får jag ett mess från Peter att han fångat en riktigt fin fisk på 61,5 cm och 3,280 kg – hans nr. 25 över 3 kilo, respekt!

Efter en del telefontid under veckan mellan mig och Peter planerar vi ännu en hård helg bakom spöna. Jag sitter och myser i stolen med tanke på förra helgens fina fiske och efter en seg fredag fortsätter vi fisket under lördagen. Strax efter 13.00 smäller det till ordentligt i mitt ena spö! Krokningen sitter även denna gång klockrent och jag känner något av de tyngsta knyckarna jag varit med om. Kort därefter kan jag lägga håvnätet om en riktigt fet id och likt tidigare går jag bort till Peter med fisken för en hjälpande hand. Peter tittar i min håv på håll och frågar varför jag kommer med en braxen. Iden är fruktansvärt hög och mäter 43 i omkrets och med en längd på 59 cm så förstår vi ganska snabbt att det är en 3:a med bred marginal. Frågan är bara hur högt den orkar pressa vågen. Vågen stannar på 3,380 kg vilket är nya PB och en smått fantastisk fisk i mina ögon. Den känslan man får efter allt slit man lagt ner är helt obeskrivlig när det väl trillar på plats!

Sen för att avrunda ett av de bättre fiskepassen på mycket länge så kommer Peter bort till mig ett par timmar senare med ytterligare en stor id i håven. En fisk som pressar vågen till fina 3,189 kilo – vår helg är nu helt fullbordad!

Kategori: Mete , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!