Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

När drömmen blir till verklighet – gädda över 15 kg

Anders Ulvforsen gädda på 15,26 kilo

Anders Ulvforsen med sin drömgädda på 15,26 kilo. Foto: @anders_backstens_fiske

Anders Ulvforsen, mannen bakom Wolfcreek Lures, berättar om när drömmen blir till verklighet:

Man kan sätta upp olika mål med sitt fiske för att öka spänningen och fokusen. Det kan vara att jaga vikt, längd, ta stor fisk på olika fisketekniker eller betestyper, olika arter, olika vatten osv. Så klart har jag drömt om att fånga en gädda över 15 kg – vilken gäddfiskare har inte gjort det? Och helst också på ett av mina egna, handgjorda beten. Men att komma över 15 kg har för mig aldrig varit ett seriöst mål. Det har varit en dröm.

Det är kanske det som är det mest givande med fiske. Att drömma, planera, leta vatten med potential, försöka hitta mönster i fisket, nöta och ödmjukt försöka lära sig mer och bli en bättre fiskare. Och plötsligt händer det!

Vi var inne på tredje dagens fiske. Första två dagarna hade vi helt ok fiske och hittade platser som kändes heta. Den här dagen var förhållandena optimala och det kändes liksom rätt. Framåt kvällsljuset nötte vi ett område där vi sett mycket betesfisk och haft kontakt med bättre fisk.

Drog ett långt kast ut mot öppet vatten. Vevade in löslina för att ha kontakt i droppet och lät betet sjunka några sekunder. Tog några första vevtag och.. Kontakt! Det var inget hårt hugg utan snarare ett mjukt sughugg med en dragning och sen ett litet slack. Direkt i mothugget kände jag tyngden. Stor fisk! Stenhård broms, adrenalinpåslag, gick djupt och lugnt åt sidan, pressade på hårt, tung och lugn fight. När jag såg gäddan 5-10 meter från båten förstod jag att det var en riktigt stor fisk. Stefan stod beredd med håven, men gäddan var inte redo vid första försöket och gjorde en tjurrusning under båten. Hemska, underbara sekunder. Höll hårt i spöt, pressade och lyckades vända henne, rakt in i håven. Kaos, lättnad, glädje, eufori, high five och kramkalas! Där nånstans förstod jag att det var dags att börja andas igen…

15,26 kg och 125 cm. Nytt pb! Vacker, välkonditionerad och redo för fotografering i kvällens sista ljus.

Jag valde att fiska med ett större bete med rejäl profil och i en färg jag har förtroende för i liknande förhållanden. En handgjuten och målad Wolfcreek Shad 29 cm i Copper Burbot. Riggad med en 7 g Twisthead som Martin Brunnberg är pappa till och som Wolfcreek Lures nu tillverkar i verkstan på Frösön. Funkar grymt till tyngre beten! Kör ett eget, vanligt release tackel med AFW 49-strand, 90 lb wire och VMC 8650 5/0. Hela betet riggat väger runt 230g.

Fantastiskt härlig känsla att fånga en sån drömfisk. På ett bete jag några dagar tidigare stått och gjutit och målat i verkstan på Frösön. Otroligt glad och tacksam över att få uppleva och dela det med mina vänner.”

Testfiskade en prototyp från vår nya spöserie Damn You Rods. Ett 9 fots spö med kastvikt mellan 5-12 oz, Xtra Heavy Power och Mod. Fast Action. Ett spö för modernt gäddfiske med tyngre beten, där klingan jobbar fint och man kan stå och dänga tunga beten flera dagar i rad. Lagom snabb och djup aktion för att underlätta att kasta med tyngre beten, men ändå med riktigt bra ryggrad för att flytta krokar i mothuggen. Grymt nöjd med aktionen och balansen i spöt. Nu är prototyperna med beröm godkända och vi har satt dom i produktion. Tre olika modeller kommer i butik snart. Håll utkik för mer information på insta (@wolfcreeklures) eller fb (facebook.com/wolfcreeklures).

En handgjuten och målad Wolfcreek Shad 29 cm i Copper Burbot.

En handgjuten och målad Wolfcreek Shad 29 cm i Copper Burbot.

Kategori: Gädda , Nyheter
Etikett: , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!