Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Rekordstor blåfenad tonfisk – VIDEO

Klockan 07.00 gav vi oss ut från hamnen i Alcudia tillsammans med Fishing in Mallorca. Vi började morgonen med att bottenmeta efter makrill för att kunna agna för tonfisk. Runt 09.00 började det ”riktiga” fisket. Vi ankrade upp, agnade spöna, slängde ut flaskor och dunkar som flöten och följde med spänning tonfisken som nu började synas på ekolodet. Knappt en timme senare när vi såg tonfisk intill båten och guiden Vinc sprang som en dåre fram och tillbaka för att testa olika taktiker då kändes det som ett hugg var väldigt nära. Men vi väntade, och väntade …

Strax före klockan 11 när Vinc precis hade beklagat sig över att inget hade hänt – så small det bara till! Jag som var först ut med att sitta i ”fighting-stolen” hade maxpuls och ett påslag av adrenalin utav dess nåde. Första rusningen varade i över 3 minuter trots en slirbroms på 25kg! För att inte tonfisken skulle ta all lina fick Vinc lägga handen försiktigt på spolen för att få den att stanna. Sen började kampen på riktigt, jag, min far och min syster turades om att sitta i “fighting-stolen medan Theresia och Love filmade och fotade. Cirka tjugo minuter var lagom att sitta för att man inte skulle ta ut sig fullständigt.
 Kraften i dessa fiskar är helt ofattbar och det kändes många gånger som det satt ett tåg i andra ändan av lina! Utan tvekan något av det häftigaste jag varit med om. Känslan när en fisk lyfter en ur stolen så man måste hålla i sig för att inte ramla i är obeskrivlig, så galet maffigt.
 Efter nästan 3 långa timmar med den där gnagande tanken i huvudet – tänk om den släpper, kan Vinc tillslut taila fisken och det är ett faktum …
 Vi har slagit rekord på spöfångad tonfisk på Mallorca. 254 cm lång och 338 kg tung. Vilken eufori!

Efter mätning, märkning samt fotografering såg vi med glädje hur den sakta simmade neråt mot djupet igen.
Efter fångsten frågade Vinc med ett leende på läpparna om vi ville fiska mer, men vi valde att åka in till en bukt där vi avslutade dagen med snorkling och välbehövd vila.
Ska tillägga att jag hade träningsvärk i 5 dagar efteråt.
Vinc och Toni på ”Fishing in Mallorca” ska ha all cred, otroligt proffsiga och engagerade från början till slut, värt varenda krona. Stort tack till er!

/Andrée Holmström

 

Kategori: Nyheter , Video

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!