Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Spotlight: Gigajerk

Efter en tids frånvaro är Spotlight tillbaka. Och det med råge. Veckans rampljus hamnar på ett minst sagt imponerande jerkbete från Ulm Lures.

Hur fick du idén till Gigajerk?
– När jag började bygga beten så var jerkbaits det första jag gjorde. Men det kom så många andra projekt i vägen att jag inte fick tid till att göra några. För ett tag sedan satt jag vid ritbordet och höll en Gigabite V2 i handen och kom då på idén att göra ett jerkbete baserat på mitt gummibete. Jag började rita av formen och skissade fram ett stort jerkbait.

”Det kändes som att jag saknade ett stort jerkbait i min arsenal av beten. När jag väl hinner fiska så fiskar jag nästan uteslutande med mina egna beten.”

Vad väger egentligen monstret?!
– Mellan 150-160 gram beroende på hur mycket lack, glitter och annat som jag slänger på. Alla Gigajerks är också individuellt handviktade så att de sjunker i den hastighet som jag personligen föredrar att fiska med. Alla är på sitt sätt lite unika.

Hur skulle du vilja beskriva gången?
– En klassisk sida till sida gång som man kan få att glida ut mycket. Man kan med olika tekniker få den att gå stadigt eller lite galet, som en skadad betesfisk. Jag själv blandar lite mellan teknikerna. Vissa vevjerkar den, jag själv föredrar ett kortare styvare spö så jag har hundra procent kontroll på betet.

”Det känns helt klart maffigt att hålla i ett större bete. När man fiskar med större beten känns det som att man har bättre chans att fånga en stor gädda.”

När tror du Gigajerk fungerar som allra bäst?
– Jag tror den funkar som bäst när dom vill äta upp sig.

Hur många Gigajerks har du hunnit göra sedan betet lanserades i somras?
– Inte supermånga. Strax under ett 40-tal. Det är det betet som tar längst tid att göra av alla jag har.

”Det har kommit in en del fångstrapporter – men inget monster ännu. Men den levererar fisk i alla dess storlekar.”

Vad karaktäriserar dina beten, tycker du?
– Oj, vad svårt… Men skulle väl säga mina handmålade ögon. Sen är mina beten ju ganska stora, och så har man väl skaffat sig en viss stil att måla på. Nästan alla mina beten jag har designat har lite högre profil.

Vad blir nästa projekt?
– Jag har en massa projekt på gång. Dels kommer jag stå i en egen monter i år på Sportfiskemässan tillsammans med Klas Norberg från Wv Lures, så jag har en del beten att göra. Dels kommer jag även att släppa några nyheter till mässorna i vår som jag tror kommer bli väldigt uppskattade.

För att se fler av Ulm Lures beten, besök facebook eller instagram.

Kategori: Nyheter , Spotlight
Etikett: , , , , , , , ,

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!