Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Statligt bidrag för köp av elmotor

Effekten hos elmotorn Torqeedo Cruise 2.0 T motsvarar 6 hk, ett mycket intressant alternativ till en bensinmotor. Särskilt om det handlar om mindre båtar och kortare färdsträckor. Ladda ett eller två batterier så klarar du dig en hel dag.

Regeringen utökar stödet till elfordon. Nu ska även du som köper en elmotor till din båt kunna få en fjärdedel av inköpspriset tillbaka.
 Det hela sker inom ramarna för vårändringsbudgeten som presenteras nästa vecka.
Stödet gäller vid köp av eldrivna utombordsmotorer. Av Sveriges cirka 600 000 fritidsbåtar med utombordare är omkring 30 procent försedda med tvåtaktsmotorer, enligt regeringen. Det är dessa man främst vill komma åt.
Exakta ramar för vilka motorer som innefattas av det nya stödet kommer att meddelas när den nya förordningen är klar. Men det kommer att finnas en nedre effektgräns. Enligt uppgift handlar det om motorer ned till 5 hästkrafter. Alltså inte elmotorer som vi sportfiskare normalt använder för att styra och framföra båten under fisket.
Den nya förordningen är inte spikad, men regeringen arbetar enligt inriktningen att den riktas till privatpersoner som fyllt 18 år och som köper en ny eldriven utombordsmotor till en båt. Bidraget ska motsvara 25 procent av inköpspriset inklusive moms. Men det ska finnas ett maxbelopp för att bidraget ska få en bred spridning. Maxbeloppet kommer vara 10 000 kronor. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med 12 april 2018.
Naturvårdsverket ska ansvara för utbetalningen av bidraget.

Kategori: Blogg , Miljö , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!