Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Tillverka egna stingers

 
Höstens gäddfiske är här. Det kan nu vara läge att se över dina beten – slipa krokar, byta fjäderringar och syna dina stingers. Kanske är det även dags att ta steget över och börja tillverka egna? Fördelarna är att du själv kan välja önskad längd samt att det är klart mycket billigare än att köpa färdiga.

Har du väl fått in grunderna så tillverkar du en stinger på bara några minuter. Det svåra många gånger är att välja rätt wiretång, vajer och vajerlås som passar ihop på bästa möjliga sätt.

Därför har vi satt samman ett stinger och tafs-kit från Darts med vilket du enkelt skapar starka och tillförlitliga tafsar till ditt spinnfiske efter gädda. Vi har funnit att med rätt kombination av dubbelt vajerlås, vajer samt rätt komprimering av vajerlåset utklassar denna metod fullständigt andra tillvägagångsätt på området – det är närmast tal om en revolution vad gäller hållfast- och tillförlitlighet i förhållande till andra typer av öglor på stålvajer. Men det behövs en hel del kraft och precision för att komprimera ett kraftigt dubbelt vajerlås på bästa sätt vilket gör det till en nödvändighet med en utväxlad specialtång. De fasta klämlägen ser till att du inte klämmer sönder vajerlåset och vajern. På samma gång är det viktigt att vajerlåset och vajern fyller upp lämpligt klämlägen tillräckligt mycket för att du ska få en ordentlig låsning av vajern.
Vi har i samband med våra tester av Darts produkter Wiretång Heavy, olika grovlekar av Carbon Coated Wire samt olika storlekar av deras Wirelås Dubbel funnit att vajerlåset med storleken ”1,0 mm” skapat de starkaste öglorna på vajergrovlekarna 30, 40, 60 och 90 lb.

Observera, du bör INTE efterklämma vajerlåsen utanför de fasta klämlägena, då riskerar du en minskning av öglans dragstyrka.
Observera även att storleksangivelserna på tångens käftar inte överensstämmer med de fasta klämlägena.

Steg-för-steg beskrivningen här gäller specifikt för Darts produkter Wiretång Heavy, Carbon Coated Wire 30-90 lb som kombineras med Wirelås Dubbel 1 mm.

  1. Trä den plastade stålvajern igenom låshylsan och tillbaka, finns det utrymme trä in vajern en tredje gång mitt i hylsan.
  2. Dubbla vajerlås komprimeras genom att de kläms på högkant. Och för maximal hållbarhet ska du undvika att klämma precis över hylsändarna.
  3. Vajerlåset kläms på båda sidorna mot ytterkanterna i 1,0-2,0 mm-läget, kläm därefter en gång till mitt på vajerlåset med 0,1-0,5 mm-läget.

Du hittar erbjudandet här >>>

Kategori: Gädda , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!