Du har väl inte
missat senaste numret?
Senaste numret av Fiskefeber

Två malar på gäddfiske

Jonas uppskattade malens längd till 130 cm.

Jonas Carlsson lyckades fånga två malar under ett gäddfiskepass i Emån. Vi ringde upp för att få reda på mer. Jonas berättar:

– Jag och en kompis var ute för att fiska lite gädda. Åkte runt lite med båten på en sträcka där vi vet det går stor gädda. Fiskat kanske någon timme sen får kompisen upp en hyfsad gädda. Fortsätter o dänga ett tag till, sen förflyttar vi oss till lite djupare vatten, runt 4 meter djupt kanske. Fiskar på där bra länge utan resultat, sen smäller det på i mina grejer. Känner direkt att det är en riktigt bra fisk i andra änden. I början gick det knappt att få in någon lina överhuvudtaget. Lyckas få in den några meter tills den bestämmer sig för att göra en rusning till och ställa sig på botten och trycka en stund. Försöker återigen få upp den till ytan så vi kan se vad det är för fisk. Trodde ju jag hade typ 15-plus gädda på så var ju överlycklig. Får efter en stund upp den, då ser vi att det är en mal och blir både lite besviken och glad på samma gång. Vi var ju ute efter gädda, men visst var det riktigt roligt att få en mal på spinnfiske mitt på dagen. 
– Vi tog upp den och fixade några snabba bilder, sen krokar jag loss den så den fick simma tillbaka igen. Betet den högg på var en X3M shad i färgen black kiwi. X3M är ju beten ifrån Fredrik Karlsson Blom. 
– Åkte vidare till ett lite grundare parti och fortsatte fiska där. Jag får efter en stund en mal till men den var bra mycket mindre, kanske 3 kilo. Vi tog ingen bild utan släppte tillbaka den direkt. Två malar på samma dag fångar man inte varje dag!

Fiskefeber lyfter på fiskekepsen för en fräck och annorlunda fångst!

Kategori: Blogg , Gädda , Nyheter

Tipsa oss om nyheter

Hör gärna av dig med tips på nyheter eller saker som du tycker att vi ska ta upp på sajten eller i tidningen. Mejla till nyheter@fiskefeber.

ERBJUDANDE FRÅN WEBBSHOPPEN

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig och ta del av specialerbjudanden och senaste nyheterna från Fiskefeber.

Tack!

Något gick fel, vänligen kontrollera din e-postadress och försök igen!